marți, 21 ianuarie 2014

Hip-hop

      Luam o secunda pauza de la bicicleta si ajungem in zona personala, ajungem la formarea caracterului meu, la crearea unei persoane in societate si nu a unei legume. Ce pot spune, de mic nu am fost vreun golan, fumator sau dependent de orice drog, dar acest gen de muzica m-a salvat, m-a salvat de la o viata mediocra in care sa cred tot ce mi se serveste prin intermediul mass-media.
     
     In clasa a VI-a ascultam si eu manele, recunosc, nu mi-e rusine sa o fac, dar in paralel ascultam si Parazitii, care erau total in opozitie. Incepand cu a VII-a am inceput sa dau de artisti precum La Familia, Bug Mafia (care erau cele mai cunoscute la timpul acela), ulterior la liceu am pornit pe ruta hip-hop-ului undergound descoperind alti artisti : Cedry2k, CTC, Nimeni Altu, C.I.A, Haarp Cord, Bitza si multi alti.
  
     Hip-hop-ul este o miscare culturala in care se incadreaza: muzica rap, breakdance-ul, streetdance-ul, grafitti-ul, stilul hainelor largi si a sepcilor fullcap. Sa nu intelegeti gresit, nu toti cocalari cu haine largi si sepci intoarse sunt rapperi, rap-ul vine din suflet, nu din "țoale".

      Desi nu scriu sau ma imbrac asemeni lor imi place sa cred ca sunt putin rapper. Nu am incercat sa scriu vreo melodie, pentru asta as avea nevoie de niste amintiri mai mult sau mai putin dureroase, care sa ma inspire si sa creeze relatia dintre om si muzica. Aceasta relatie este importanta pentru transmiterea mesajului.

      Artistul cu cea mai mare influenta a fost Cedry2k avand unele dintre cele mai profunde mesaje cum ar fi: 

"Ca degeaba citesti mii de carti, vezi mii de filme

 Daca nu treci totul prin propriile filtre

Revolutia inseamna educatie

Sau acumulare, stocare si procesare de informatie"

      Multi nu prea inteleg partea cu procesarea, acestia merg pe vorba "Crede si nu cerceta". De asta vedem la tembelizor doar Bianca Dragusanu si cine naiba mai apare pe acolo. Daca toti am inchide televizorul la aparitia acestor "vedete" media IQ-ului pe tara ar creste instant.

     Desigur si Rock-ul cu toate subcategoriile lui sunt la fel, acelasi mesaj, alt fundal sonor. Omu' de rand nici nu apuca sa auda si zice: "Inchide ma cacatu' ala."


    In incheiere vreau sa va recomand sa ascultati cateva melodii de la artisti enumerati mai sus si sa-mi spuneti daca v-au trezit interesul sau macar v-au atins cu vreun vers. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu